ssossossosso

Forums

Covering OroCommerce topics, B2B eCommerce trends, community updates and company announcements.

This topic contains 14 replies, has 5 voices, and was last updated by mlukaszewicz mlukaszewicz 1 month, 3 weeks ago.

  • Creator
    Topic
  • #5426

    ismet.sener
    Participant

    i can connect/associate multiple business customers to 1 account
    but I cannot connect/associate multiple customer to 1 account

Viewing 14 replies - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Replies
  • #5432
    Michael
    Michael
    Oro Core

    Open the customer you want to re-assign, click on Edit, select a different account in the Account field, click Save.

    What version of OroCommerce do you use? I’ve just checked it on http://demo.orocommerce.com/admin and it works as described.

    #5434

    ismet.sener
    Participant

    Dear Michael,

    I use:git clone –recursive -b 1.2.0 https://github.com/orocommerce/orocommerce-application.git

    Now I testes I first created “Account A” after I created “Customer AB” and “Customeer AC” both i assigned to “Account A”

    But when I open “Acccount A” I do not see any of the Customers

    I tested also in the ” http://demo.orocommerce.com/admin” and there it works
    I have version 1.2 this should be the latest,not?

    #5504
    dnahrebecki
    dnahrebecki
    Oro Core

    Hello,

    I’ve just checked it locally on newest (1.2.2) version and it seems to be working.
    Please go to Customer Management grid and have a look what Accounts are assigned to newly created Customers. What are these values?

    Best Regards,
    Daniel Nahrebecki

    #5510

    ismet.sener
    Participant

    I checked, I see that Customer AB and AC are connected to Account A

    #5569
    msulima
    msulima
    Oro Core

    Hi, ismet.sener.
    So, this topic can be resolved or you are still have an issue?

    #5575

    ismet.sener
    Participant

    Dear Msulima,

    Stil not solved, very strange, in you demo-website it works (demo.orocommerce) but in my system (1.2.2) it doesnot work.

    I will wait for 1.3.0 and try then, maybe it is solved wit the nexxt release

    with kind regards,
    Ismet

    #5576
    msulima
    msulima
    Oro Core

    Any lines in prod.log? Maybe some issues related on your local environment.

    #5578

    ismet.sener
    Participant

    Thanks Msulima,
    When I have time, I wil check.

    When can we expect orocommerce 1.3?
    how can sent printscreen to this forum.

    #5579
    msulima
    msulima
    Oro Core

    Thank you.

    > When can we expect orocommerce 1.3?
    Soon 🙂

    > how can sent printscreen to this forum
    You should use any external image storage and put link with tag < img >.

    #5656

    ismet.sener
    Participant

    Still not solved, I installed 1.3
    I have created Account 1
    and created3 customers all connected to Account 1 (Customer 1, 1a and 1c)

    non of them are connected to Account 1, while I when created the customers connected them all to Account 1

    https://ibb.co/jTYWek
    https://ibb.co/fUaNkQ

    i attached print-screens

    #5685
    mlukaszewicz
    mlukaszewicz
    Participant

    Hello,

    I was able to reproduce problem that you are talking about and reported it to our development team.
    I’ll let you know as soon as it will be fixed.

    #5686

    ismet.sener
    Participant

    Dear Mlukaszewicz,

    When I create first the account and later the customer, it will not work
    I looked in the database field: the field ‘dataChannel_id’ was emty, when I fill this with ‘1’ (=Commerce channel)
    then it works. So the problem is when yiu create a new customer which you link to a existing account, it will not update the ‘dataChannel_id’ field (empty)

    But when you create a new customer, with automatic creation of a account, then the field ‘dataChannel_id’ will be udated

    #5687

    ismet.sener
    Participant

    also when you import customers (with name of customer, and account id etc) it will not update the ‘dataChannel_id’ field

    so it will not connect that customer to that account
    but when you look in customer list you can see the accounts to which the customer is linked

    you have manually update that field on database level (mysqlworkbench )

    #5688
    mlukaszewicz
    mlukaszewicz
    Participant

    Hi ismet.sener,

    Yes I’ve checked and I can confirm it works as you have described.
    I’ll let you know as soon as we will have solution for this.

Viewing 14 replies - 1 through 14 (of 14 total)

You must be logged in to reply to this topic.